La cuina vermella

Cuina amb gust

Com fer crema de cacau casolana

Si hi ha un producte que agrada pràcticament a tothom aquest és la xocolata. Amb aquest ingredient es poden realitzar infinitat d'elaboracions diferents i una d'elles és la Nocilla o Nutella, noms comercials de la crema de xocolata per untar en pa, per acompanyar a postres, pastissos, etc.

El cacau és una temptació. M'encanta! Les postres com el flam de cacau ... quina ric! Encara que reconec que el meu favorit és el flam de cafè.

Com fer crema de cacau casolana

Si a a casa teva aquest producte dura molt poc temps, prepara't perquè anem a compartir amb tu la recepta perquè puguis fer tota la quantitat que vulguis i incloure alguna varietat que una altra per sorprendre als teus.

Per a la seva elaboració necessitaràs els següents ingredients: 200 grams de xocolata negra (amb un mínim de 60% de puresa) 150 grams d'avellanes torrades, pelades i sense sal.

75 mil·lilitres de llet sencera.

3 cullerades de sucre glas.

2 cullerades d'oli de girasol o de blat de moro. Unes gotes d'extracte de vainilla.

Un polsim de sal.

Manera d'elaboració

El primer que cal fer és triturar ben totes les avellanes. Podem fer-ho en la picadora o molinet de cafè i finalment acabar desfent-les del tot en el morter, procurant que quedin el més fines que es pugui.

Després fondrem la xocolata i ho farem al bany María. Posarem la xocolata en un cassó i aquest dins d'un altre més gran amb aigua bullint. D'aquesta forma la xocolata es fondrà d'una forma més suau que si està directament en contacte amb el cassó sobre el foc.

Mentre es va desfent, posarem les avellanes picades en un recipient i incorporarem les cullerades de sucre i les d'oli, ho barrejarem bé (millor amb batedora) i ho reservarem tot.

Quan estigui llesta la xocolata, incorporarem les avellanes amb l'oli i el sucre i ho tornarem a barrejar bé. També afegirem l'extracte de vainilla i una mica de sal. Ho barrejarem amb l'ajuda d'unes varetes i quan estigui completament barrejat, el que ens queda per fer és abocar la mescla en un recipient o envàs de vidre i deixar que refredi en ell abans de consumir-ho, unes dues o tres hores.

Per finalitzar, si vols fer la Nocilla més especial, pots incorporar-li trossets de fruita seca com a cacauets, ametlles o avellanes. L'única cosa que cal fer és posar un grapat de fruita seca en un drap de cuina net, fer un doblec, de manera que quedin tapats, i passar un corró de pastar o donar-li uns quants cops per fer més petits la fruita seca.

D'aquesta forma donarem una textura crunchy a quelcom que ja de per si mateix estarà deliciós. Per esmorzar, com acompanyament per a algunes postres o berenar o fins i tot per sopar, la Nocilla casolana és ideal per a qualsevol moment del dia. Segur que encertes!