Llobarro forn

Llobarro forn

Avui portem una recepta de peix, el llobarro, i fet al forn. És una recepta sencilla i neta, perquè quasi tot es fa al forn.

Durant molts anys el llobarro era un peix de luxe només assequible a gent amb recursos i ocasions especials. Gràcies a l'arribada dels llobarros de piscifactoria s'ha tornat més accessible i és un peix molt assequible.

Què les unitats de piscifactoria no són tant saboroses com les salvatges? Segur, però sense aquesta opció, molts no ens podríem permetre comprar llobarro salvatge habitualment, mentre que l'alternativa de piscifactoria està a l'abast de la majoria de les butxaques. La seva qualitat serà inferior, però tot i així és un bon peix per sota de 10 € tot l'any.

És un peix saborós que no necessita moltes complicacions en la seva preparació. Poden preparar simplement al forn o obertes i a la planxa.

A molts ens agrada el forn per a cuinar. És una forma senzillíssima d'obtenir plats molt rics d'una manera molt senzilla i gairebé sense dedicar-hi temps i esforç. Tampoc son necessaries receptes molt elaborades per aconseguir un plat deliciós.

Només cal afegir un rajolí d'oli i unes espècies i verdures per obtenir plats molt saborosos. El forn necessita una estona per cuinar els plats, cert, però no requereix que estiguem aquí davant vigilant. Només cal que posar el temps necessari i podem dedicar-nos tranquil·lament a una altra cosa mentre el forn fa la seva feina.

Amb el llobarro al forn per exemple simplement la col·loquem sobre una capa de patates tallades a rodanxes finites i ceba. Senzill, ràpid de preparar (tot just el temps necessari per pelar i partir les patates i cebes) i amb un resultat boníssim.

És un peix molt similar a la daurada (el llobarro és una mica més fi) i en general podem emprar indistintament les mateixes preparacions per als dos peixos.

En aquesta ocasió utilitzarem llobarros de ració. El pes de cada ració varia entre 300 i 400 grams, molt adequada per a una ració individual. Normalment trobem llobarros una mica més grans, propers als 600 grams de pes.

En aquest cas és un llobarro per a dues persones. A la peixateria es pot demanar que l'obrin per la meitat. Quan el peix està fet és tant fàcil com separar l'espina central dels lloms de forma molt neta i sense esforç.

Llobarro al forn

Ingredients

  • 4 llobarros de ració (o 2 llobarros mitjans de 600 - 700 grams).
  • 2 patates grans.
  • 1 ceba.
  • 100 ml. de vi
  • Oli d'oliva verge extra.
  • Sal i pebre negre.
  • 1 llimona (opcional).

Per a la preparació, seguim aquests pasos

Netejar els llobarros eliminant les vísceres i les escates. Eliminar el cap si es desitja. Podem demanar que ens ho facin a la peixateria.

Cobrir el fons d'una font de forn amb un bon raig d'oli d'oliva.

Peleu les patates, rentar-les i tallar-les a rodanxes més aviat fines.

Col·locar les rodanxes de patates cobrint tot el fons de la font.

Tallar la ceba en juliana fina.

Distribuir la ceba per sobre de les patates.

Salpebrar al gust.

Coure al forn preescalfat a 190 graus durant 30 minuts.

Salpebrar els llobarros netes per la part interior.

Queden molt bé si es fan uns talls al llom i es posen unes rodanxes de llimona, tot i que és opcional. Per això fer dues corts al llom de cada peça (podem demanar que ens els facin a la peixateria). Tallar del centre d'una llimona una mitjana rodanxa per cada tall (2 per llobarro). Inserir la vora de la rodanxa de llimona (el que no té escorça) en el tall.

Treure la font del forn i col·locar els llobarros sobre les patates. Ruixar amb el vi blanc.

Tornar a posar al forn i cuinar durant 15 minuts. Si els llobarros són una mica més grans que de ració poden requerir 5 o 10 minuts més.

Repartir les patates i la ceba en 4 plats de servir (o una font). Posar els llobarros sobre el llit de patates i ceba. Regar amb el brou de cocció.

Lo último