diumenge, 6 abril 2008

Verat escabetxat

Els molletans tenim molts privilegis. N’hi ha un de gastronòmic molt important: poder ser clients del forn de pa Prat. Cada dissabte en Joan Pi, el cap de família, s’aixeca abans que tots i ens porta una cruixent coca d’oli d’aquest forn. L’entrepà d’ahir va ser tant espectacular que és mereix una entrada. Fa tres dies que teníem a la nevera, en maceració uns verats en escabetx, que vam preparar segons una interpretació lliure d’una recepta de la Carme Ruscalleda.

Verat escabetxat

Ingredients,
500 gr. de verats frescos (aprofiteu ara que n’és l’època).
mitja cabeça d’alls
una ceba tendra
un lligat d’herbes: llorer, farigola, julivert i orenga
20 ml de vi blanc
20 ml de vinagre
un quart de litre d’oli d’oliva
pebre vermell dolç, pebre negre i sal

Preparació,

1. demanar a la peixateria que us preparin els verats per escabetxar.
2. picar la ceba tendre petita.
3. picar els alls ben petits.
4. enfarinar els trossos de verat i fregir-los lleugerament en oli. Reservar.
5. en el mateix oli sofregir i enrossir la ceba, 5 minuts.
6. afegir l’all sofregir i enrossir lleugerament. Només un minut.
7. tirar-hi el lligat d’herbes, mitja culleradeta de pebre vermell, el vi, el vinagre i el quart de litre l’oli. Afinar de sal i pebre negre i deixar-ho coure 5 minuts.
8. posar en un atuell de vidre o ceràmica el verat i cobrir-ho amb la preparació que tenim a la paella. Poseu-ho a la nevera tapat amb film transparent, tres dies: El resultat és espectacular.
La combinació entre la coca d’oli cruixent, el tomàquet, el verat i el suquet de l’escabetx és, com diu en Joan Pi, per exclamar: Em cauen les llàgrimes! Nosaltres afegiríem: em cauen les llàgrimes i caic de genolls!!  Sense paraules…

1 comment to Verat escabetxat

Deixa un comentari

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>