dimarts , 27 juliol 2010

El cocinero fiel i les amanides sense enciam

El dilluns vam tenir l’alegria i el privilegi de col·laborar a la secció Cuinetes de El món a RAC1 que aquest estiu condueix en Txaber Allué, més conegut pels que ens movem per la xarxa saborosa, com El cocinero fiel. Gràcies a la recomanació del nostre promotor incondicional i amic, l’Starbase del bloc De cuina, en Txaber va contactar amb nosaltres per fer la primera de les col·laboracions de la xarxa gastroblocaire. Aprofitem ara per recomanar-les totes, ja que seran, segur, impagables.

Sentir la teva veu, al programa que escoltes cada matí fa molta il·lusió. Tot i que m’agradaria, una miqueta, autocensurar-me i disculpar-me per la repetició d’aquesta crossa discursiva del una miqueta. Sort que els del Dialing són de vacances que si no competeixo amb el “¿estas buenota?” de l’insigne Justo Molinero i el “mon pare ha anat a Girona” del locutor esportiu d’Al Jazira.

També volem donar les gràcies a en Txaber i la Núria per la seva paciència i pels cinc minuts llargs que ens van regalar.

En l’àmbit #emsapgreu, volem afegir que les visites es van multiplicar tant que el servidor d’internet va fer figa. Tot i estar desconnectats unes hores, vam tancar el dia amb 4.000 visites. Moltes gràcies a tots.

La nostra aportació al tema proposat, les amanides sense enciam, va ser l’amanida grega, una de les preferides dels vermells. Com que aquesta excelsa combinació de sabors hel·lènica ja està al bloc del Món a RAC1, us oferim la versió avançada, digne dels incondicionals d’aquesta cuina.

Amanida de síndria i formatge feta

Amanida de síndria i formatge feta

Ingredients,

Síndria sense pinyols
200 g de formatge feta
un grapat d’olives negres d’Aragó
Menta fresca
1 tija d’api
Vinagre de vi negre
Oli d’oliva
Pebre negre acabat de moldre

Preparació,

Retirar la pell de la síndria i tallar la seva carn a daus petits, tallar el formatge feta a cubs d’uns 2 centímetres, picar ben petitona la menta fresca, treure els filaments de l’api i tallar-ne el tronxo a rodanxes. En un bol posar de manera graciosa la síndria, l’api, la feta i les olives. En un got barrejar una cullerada de vinagre de vi negre amb dues cullerades d’oli d’oliva, abocar al damunt dels ingredients i espolvorejar amb una mica de pebre negre acabat de moldre i la menta fresca.

Per veure si acabo amb el una miqueta per sempre, unes quantes repeticions d’una miqueta.

Voteu-nos una miqueta, si us plau!!

118 comments to El cocinero fiel i les amanides sense enciam

Deixa un comentari

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>