diumenge, 12 setembre 2010

Bescuit de festucs

Els festucs ens agraden molt. Torrats i salats, protegits d’una closca entre oberta el converteixen en un entreteniment de boca únic. El teva i meva entre les dents i la llengua són de rondo blaugrana. La salivació, és idéntica en ambdós casos.

Nus de closca i sense torrar mostren totes les tonalitats del verd i animem l’aspecte de qualsevol plat o postres. En el Bescuit que hem enfornat avui li hem regalat un paper protagonista. La veritat és que el festuc s’ha sentit còmode. Compartir escenari amb actors de talla com el mascarpone ha estat tot un estímul.

Bescuit de festucs, mascarpone i aigua de tarongina

Ingredients,

100 g de festucs no salats i pelats
150 g de farina
150 g de sucre + 1 cullerada sopera
110 g de mantega
10 g de llevat químic
2 ous
4 cullerades soperes de iogurt, o formatge blanc o mascarpone
2 cullerades soperes d’aigua de flor de taronger o una culleradeta de cardamom en pols

Preparació,

Fondre la mantega. En una picadora picar els festucs amb la cullerada de sucre fins que quedin ben menuts i picats. En un bol barrejar amb les varetes (si pot ser elèctriques) els ous amb el mascarpone (o iogurt, o formatge blanc), quan estigui ben amalgamat afegir el sucre i l’aigua de tarongina, continuar remenant i afegir la farina i la llevat, barrejar més i afegir la mantega fosa, mesclar fins a obtenir una mescla homogènia, afegir els festucs picats, i acabem d’amalgamar-ho bé.

Encendre el forn a 180 graus. Enmantegar un motlle de bescuit, allargat, i introduir-hi la mescla. Enfornar durant uns 40 minuts. Un cop cuit, treure’l del forn i deixar refredar,  una mica, el bescuit dins del motlle. Passat el temps desemmotllar-lo. Deixar refredar del tot abans de consumir.

A continuació un símil cinematogràfic de lluïment del festuc Cruise, com no, damunt d’una taula entapissada en verd.

116 comments to Bescuit de festucs

Deixa un comentari

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>