dissabte, 27 novembre 2010

Blanc d’hivern

El fred ja fa dies que no fa broma. Els guarniments de Nadal cobreixen els aparadors i els carrers. Els nostres moviments s’atenuen pel gruix d’abrics i mocadors de coll. La voluptuositat dels caminars de l’estiu canvien per un encongiment que sembla voler concentrar l’escalfor. La única concessió a la coqueteria es concentra als peus de les fémines, amb botes que s’enfilen per sobre el genoll, pròpies de les fantasies dels seguidors del Marqués de Sade.

El blanc migra de la roba de la gent i es trasllada a les muntanyes més altes, als vidres dels cotxes a la matinada i a la nostra percepció. Segurament per això, en aquesta freda tarda de dissabte, berenarem un bescuit ben gebrat de gingebre i llimona amb un got de llet calenta.

Mentre, el País reflexiona sobre el seu futur. Endavant valents i valentes, el futur és nostre.

Bescuit gebrat de gingebre i llimona

ingredients,

250 g de farina
250 g de mantega fosa
200 g de sucre
50 g d’ametlles mòltes
1 cullerada petita de llevat en pols
3 ous batuts
3 cullerades soperes de llet
La raspadura de la pell d’una llimona
2 cullerades de cafè de gingebre mòlt

per la glassa,

80 g de sucre llustre
suc de mitja llimona
si es vol, gingebres confitats per decorar

Preparació,

Encendre el forn a 180 graus, greixar el motlle amb mantega. En un bol tamisar la farina juntament amb el llevat. En un altre bol, barrejar bé amb les barnilles la mantega fosa amb el sucre. Quan el sucre s’hagi ben incorporat a la mantega, afegir els ous ja batuts, barrejar bé i afegir la llet, mesclar bé, i  incorporar la farina, les ametlles mòltes, el gingebre i la pell de la llimona, mesclar bé. És recomanable que ho barregeu amb les barnilles elèctriques, ja que la massa és molt espessa.

Posar la massa dins del motlle, i enfornar durant ben bé una hora, fins que estigui ben cuit (ho sabreu clavant la punta del ganivet, o un escuradents llarg al mig del pastís, aquest ha de sortir ben sec). Un cop fora del forn, el deixarem refredar uns 10 minuts dins del motlle, passat el temps, el traslladarem damunt de la reixeta per a que es refredi del tot.

Un cop fred prepararem la glassa de llimona, per fer-ho, posarem el sucre llustre dins d’un bol, i anirem tirant suc de llimona (a poc a poc, i barrejant bé cada vegada), fins que quedi una glassa espessa que napi bé el damunt del bescuit. Si voleu, el podeu decorar amb gingebre confitat.

109 comments to Blanc d’hivern

Deixa un comentari

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>