Recepta de steak tartar

Recepta de steak tartar

El steak Tartar és una de les elaboracions més delicioses per als amants de la carn i la mescla de sabors. És un plat que té aproximadament uns 100 anys i del que cal dir que no ha evolucionat massa i es pot degustar igual que es feia en els restaurants de luxe d'Amèrica i d’Europa principalment.

Una de les curiositats d'aquest plat és que malgrat el seu nom no té res a veure amb la cuina tártara. No se sap amb certesa per què se li va posar aquest nom, potser per fer d'aquest plat una mica més interessant diferenciant-lo dels d'aquella època.

Per elaborar steak tartar per a quatre persones necessitarem aquests ingredients:

  • 800 grams de carn de bou (preferentment rellom) 175 grams de tàperes fresques.
  • 100 grams d'anxoves (sense molta espina)
  • 4 rovells d'ou.
  • Una llimona.
  • Dues cullerades de cibulet picat.
  • Dues branques d'alfàbrega i sàlvia fresques. Sal i pebre negre recentment molt (a discreció)

Manera d'elaboració del steak tartar

Començarem ficant en la picadora les herbes i les tàperes, ho picarem bé i ho reservarem. D’altre banda, netejarem bé la carn de qualsevol tros de greix i nervis, la trossejarem i la ficarem en la picadora per deixar-la perfecta. En aquest cas, el millor és picar-la, remoure-la i baixar al got la que hagi quedat adherida a les parets, tornant a repetir l'operació de nou.

El següent pas és col·locar la carn en un recipient com un bol i incorporarem les tàperes i les herbes que teníem reservades des del principi. Una vegada estigui tot ben barrejat picarem el cibulet el més fi que puguem, picarem les anxoves molt fines també i tallarem la llimona en rodanxes.

Ho barrejarem tot molt bé, menys la llimona, fins que quedi una mescla ben homogènia. Amb una cullera anirem posant la carn sobre els plats, però perquè quedi millor el més recomanable és utilitzar un motlle rodó i tirar en ell la carn perquè quedi amb la forma que podeu veure en la fotografia que il·lustra aquesta recepta.

Enmig de la carn farem un petit cràter amb la pròpia cullera i afegirem solament el rovell de l'ou, un per cada steak tartar.

Ara ja solament queda decorar-ho una mica i posarem al voltant de la carn les rodanxes de llimona, l'anxova ben tallada, una mica de ceba picada, uns trossets de pa i es pot acompanyar també amb una mica d'oli d'oliva o la tradicional salsa tártara, al gust de cada comensal.

Un consell, si vols sorprendre a algú amb aquest plat, assegura't abans que als comensals els agrada. No a tothom li agrada la carn crua.

Lo último