Recepta de pa dolç de taronja

Recepta de pa dolç de taronja

Els sabors suaus i dolços solen ser molt benvolguts per tothom, des dels més petits fins als més grans. Per això volem ensenyar-vos a preparar un deliciós pa dolç de taronja, una elaboració molt semblada a un bescuit i amb un sabor estupend.

Per a la seva elaboració necessitarem aquests ingredients:

  • 500 grams de farina de blat especial per a rebosteria. 125 grams de sucre.
  • 120 mil·lilitres de llet.
  • 100 grams de sucre glas per espolvorear.
  • 60 mil·lilitres de suc de taronja.
  • 60 mil·lilitres d'oli d'oliva verge extra (suau) 25 grams de llevat fresc per a fleca.
  • 2 ous.
  • 2 clares d'ou per pintar el pa.
  • 1 cullerada de ralladura de taronja
  • Una mica de canyella en pols.

Manera d'elaboració del pa dolç de taronja

Per començar, pssarem la farina per un sedàs fi o un colador gran. D'aquesta forma no solament es podrà treballar millor sinó que evitarem que durant el procés es puguin formar grumolls.

Dissoldrem el llevat fresc en una mica d'aigua tèbia, sempre seguint les instruccions del fabricant. Podem trobar-la tant en supermercats com a grans superfícies.

D'altra banda, en un bol ampli posarem la farina tamisada al costat del llevat i també al costat de l'aigua tèbia. Batrem els ous i també els afegirem a la mescla al costat de la resta d'ingredients a excepció de les dues clares i els 100 grams de sucre glas que usarem per a decorar.

Començarem a pastar la mescla, cosa que pot portar-nos bastant temps, per això és millor que ho fem amb una amassadora elèctrica. Sigui com sigui, hem d'assegurar-nos que no s'ha format cap grumoll i que la massa queda barrejada de forma homogènia.

El següent pas és tallar porcions amb les quals formarem els panets de la grandària que vulguem i els deixarem reposar completament perquè el llevat compleixi el seu objectiu. Si volem que el procés sigui molt més ràpid, podem escalfar el forn i deixar-ho a 60 graus.

Ficarem els panets o un pa sencer en el forn durant 5 minuts, però amb un drap damunt perquè la calor no faci crosta. Després ho deixarem reposar durant una mitja hora o fins que la massa hagi pujat bastant.

L'últim pas és pintar els panets amb l'ou que tenim reservat i els posarem sobre una safata de forn en un paper parafinat perquè no es s’enganxin. Escalfarem el forn a una temperatura de 180 graus i una vegada els assoleixin ficarem la safata durant uns 10 minuts o fins que els panets estiguin daurats.

Ara ja solament ens quedarà treure'ls i deixar que refredin per consumir-los. Són ideals tant per a l’esmorzar com per al berenar.

Lo último