Receptes

Pastis pastanaga
Receptes

Pastis pastanaga

Quan arriba el fred i els termòmetres es desplomen, arriba un temps on ve més de gust que mai ficar-se a la cuina, encendre el forn i gaudir cuinant. Per això avui us proposem la recepta d'un riquíssim postres que triomfa a tot el món. Pastís de pastanaga amb cobertura de formatge.

Quan parlem de pastís de pastanaga i formatge, a tots ens ve al cap el típic pa de pessic fosc fet amb pastanaga ratllada, farina, sucre a dojo, un lleuger toc de canyella i formatge crema recobrint obscenament.

Esqueixada
Receptes

Esqueixada

Avui us proposo una esqueixada, una amanida de bacallà de la gastronomia catalana. L'esqueixada és una amanida que es prepara amb bacallà i verdures. És ràpida i els seus ingredients són senzills, està molt bona i queda un plat molt complet.

El bacallà és un peix que dóna molt de si. A diferència d'altres, es conserva extraordinàriament bé després de passar un procés de salat i posterior assecat.

Panellets
Receptes

Panellets

Els panellets, són uns dolços tradicionals i cada dia més famosos, que es consumeixen el dia de Tots Sants, el dia 1 de Novembre.

Segons la història popular, es diu que aquests panellets van arribar de la mà dels àrabs, això es sustenta en que van ser ells els que van introduir l'ametlla al territori de la península ibèrica. Es diu que l'origen d'aquesta recepta és un origen religiós i cassolà, al voltant del segle XVIII.

Llobarro forn
Receptes

Llobarro forn

Avui portem una recepta de peix, el llobarro, i fet al forn. És una recepta sencilla i neta, perquè quasi tot es fa al forn.

Durant molts anys el llobarro era un peix de luxe només assequible a gent amb recursos i ocasions especials. Gràcies a l'arribada dels llobarros de piscifactoria s'ha tornat més accessible i és un peix molt assequible.

Empedrat
Receptes

Empedrat

Moltes vegades, la gent ens demana mitjançant comentaris que es publiquin receptes breus i barates que tinguin cabuda en totes les butxaques. Doncs esteu de sort, aquí us deixem una recepta que compleix aquestes consignes.

És una recepta tant senzilla que només amb explicar-la no fa falta ni deixar-la escrita. És una d'aquestes típiques preparacions que amb dir que si agafes unes llegums, una mica de bacallà, unes hortalisses, ho barrejes i ho alinyes. I realment no és més que això, una mena d'amanida de prepació senzilla amb algun ingredient més o menys, segons el gust de cada persona.

Calsots
Receptes

Calsots

Els calçots són una mena de cebes molts conegudes a les zones catalanes, sobretot a la regió de Tarragona. La millor epoca per consumir els calçots és durant els mesos de novembre a abril, encara així, de tots ells el més apropiat de la temporada és el mes de gener.

Els calçots donen molt joc a la cuina, es poden cuinar de moltes maneres, la recepta més coneguda es a la brassa acompanyats amb la famosa salsa romesco. Avui us volem mostrar una alternativa també molt deliciosa, la recepta dels calçots al forn.

Calamars farcits
Receptes

Calamars farcits

Sempre que arriba la temporada de fred i les temperatures baixes, una de les tradicions més ancestrals per les terres mediterrànies de la zona nord és dedicar-se al sacrifici del porc.

En aquesta recepta ens quedem amb els primers trossos de carns que es cuinen al perol amb sal, pebre i que posteriorment es cubreixen amb budells naturals de l'animal per fer la deliciosa botifarra del perol.

Bacallà a la llauna
Receptes

Bacallà a la llauna

El bacallà és un peix molt conegut en els països europeusa, sobretot a la zona de Portugal, França, Espanya e Itàlia. Concretament a la zona espanyola de Catalunya trobem la saborosa i famosa recepta del bacallà a la llauna.

Trucs de xefs professionals per al teu dia a dia
Receptes

Trucs de xefs professionals per al teu dia a dia

Encara que pugui semblar el contrari, l'arròs és un dels obstacles als quals moltes persones s'enfronten atès que no li aconsegueixen agafar el punt. Un dels consells dels professionals és que abans de coure l'arròs hem de saltejarlo amb uns alls fins que es quedi una mica transparent.

Recepta per a una beixamel deliciosa
Receptes

Recepta per a una beixamel deliciosa

La beixamel és una salsa que va néixer a Itàlia (encara que moltes persones pensin que va néixer a França) Existeixen referències d'ella des del segle XV i amb la qual es porten realitzant infinitat d'elaboracions que han anat evolucionant amb el pas del temps.

  1. 1
  2. 2
  3. Siguiente

Destacados