divendres, 16 abril 2010

400 i 500 al Facebook

300 admiradors al Facebook ens assemblaven una barbaritat i per aquest motiu -la il·lusió que ens feia, també va ser important- ens vam decidir a celebrar-ho amb un obsequi. L’afortunada va ser la Dolors, una simpàtica veïna i amiga.

Amb la mateixa candidesa i il·lusió anunciàrem premi per l’admirador/a 400 que no vam trigar ni deu dies en assolir. L’obsequi commemoratiu, una crema de cacau i avellanes -que no vam poder fotografiar- va anar cap al Berguedà per acompanyar els berenars de la Mireia. El comptador, d’una forma més lenta però regular, creixia i es va enfilar fins 500, davant la nostra més absoluta sorpresa, tot just fa una setmana. Tot i que no estava prèviament avisat, hem preparat unes galetes escossesses -Shortbreads- a la xocolata, que esperem hagin estat del gust d’en Carles de Girona.

Arribats fins aquí, volem marcar una nova fita a celebrar. L’admirador/a 1000 tindrà també un premi, de format diferent als que hem obsequiat fins ara. Les quatre xifres mereixen un tractament especial. Ara bé, per agrair també a totes les persones que han anat fent créixer el nombre de gent que ens acompanya des del Facebook, sense esperar recompensa, volem que també participin de la festa de l’arribada al miler. O sigui, entre les 999 amistats restants es farà un sorteig i hi haurà, per tant, regal doble; un pel 1000 i l’altre que l’escollirà la deessa Fortuna entre els 999 restants.  Pròximament anunciarem la naturalesa de la celebració, que està en aquests moments en fase de pluja d’idees vermelles.

Moltes gràcies a tothom per mostrar interès pel que es cuina en aquest bloc. Sou especials i fantàstics. Tots plegats, els que ens seguiu des del Facebook i Twitter, els que ens deixeu comentaris, els que ens visiteu silenciosament o els que us heu subscrit. Comunicar i cooperar amb vosaltres dóna sentit a aquesta finestra vermella a la xarxa.

Shortbread

Ingredients,

220 g de farina tamisada
170 g de mantega, freda i tallada a daus
75 g de sucre
6 g de sal
una mica de xocolata per desfer i decorar

Preparació,

En un bol, barrejar bé la farina tamisada, el sucre i la sal. A continuació incorporar la mantega a daus, recomanem fer-ho amb un robot, ja que d’aquesta manera s’incorpora millor la mantega. Quan quedi tot ben barrejat, i la mantega incorporada a la farina (ha de quedar com una mena de sorra), en farem una bola, la taparem amb film i la deixarem reposar una estona a la nevera. Passat el temps, estirarem la massa amb un corró i la deixarem amb un gruix d’uns 2 centímetres, posarem la massa dins d’un motlle quadrat o rodó, respectant la forma del motlle (treurem la massa sobrant). Enfornar durant 15 minuts a 160 graus, passat aquest temps treurem el motlle del forn, i dins del motlle, tallarem la massa en peces similiars, és a dir, rectangles o quadrats, tornarem el motlle al forn i el deixarem uns 25-30 minuts més. Deixarem refredar i treurem les peces del motlle.

Si es vol, desfer la xocolata al bany maria i decorar-les.

El nostre país la gaita no té massa bona premsa. L’expressió col·loquial “no em toquis la gaita” i que un instrument  de sonoritat similar, sigui anomenat Sac de gemecs ho posa de manifest. La peça que acompanya aquest post, Amazing Grace, ens agrada molt als vermells i sentir-la ens fa esborronar.

88 comments to 400 i 500 al Facebook

  • Com va quedar la crema de cacau? és bona de collons, amb pa, a cullerades, amb galetes, … arghhh!!!

    Aquesta massa és tipus brisa, sablée, … no? Em sorpren l’estona que està dins del forn!

    Ep macos, ens veiem el dissabte sense falta ;)

    • La cuina vermella

      La crema va quedar molt bona, com tot el que ve de tu, el nostre mestre pastisser!

      En quan a la textura dels shortbreads s’assembla més a la de la massa sablée que a la brisa. L’estona de forn és per la quantitat de mantega que es veu que els hi sobra als escocesos.

      Fins dissabte bonic!

  • RID

    IMPRESSIONANT! També m’agradaria seguir-vos al facebook o similars però de moment no m’hi he registrat…
    Acabem de cruspir-nos uns shortbreads que vam portar de Londres…i és que estan boníssims…però ben segur que els vostres són els millors del món!
    Petonets, guapos i vermells.

    • La cuina vermella

      Amiga Rid. Res ens faria més feliços que fossis l’afortunada o sigui que registrat i no se’n parli més.

      Ets un amor Rid, de veritat!

  • Doncs ens hem descobert mútuament! El vostre blog és molt original, m’encanta. Ja provaré de fer-ne cosetes…Jo, com haureu pogut veure, sóc força recent a la blogesfera.

  • Aquestes galetes, amb el punt de sal, les trobo fascinants .. i com sempre, un 10 en presentació
    Una abraçada

  • Que buenassssss, con el hambre que tengo, es insoportable de verlas.
    Un beso

  • Roser

    Vermells,no heu pensat que potser sou vosaltres els fantàstics i els que feu que tot plegat sigui més amè i divertit?Un petó i gràcies.

    • La cuina vermella

      Amiga Roser,

      el més fantàstic és compartir-ho amb vosaltres i tenir-ne interacció. És el que ens espitja a fer-ho cada vegada millor.

      Petons només per tu!

  • Eva

    Buenoooooooooooo….si feu aquesta mena de regals arribareu rapidament als 1000 seguidors!!! i tant que si!!!! Jo ara mateix m’apunto al carro…que vui degustar les vostres meravelles culinaries!!!! jijijiji!!! Aquestes shortbread tenen una pinta fantàstica!
    Petunets,
    Eva.

    • La cuina vermella

      Hola Petunets!

      com va aquesta panxeta? el proper sorteig acomplirà les expectatives. Vaja, que així ho creiem, esperem no decebre…

      Petunets cap a Terrassa!

  • Eeeeeennnnhooooooraaaaaabooooooonaaaaaaa!!!!!!! Allà anem fins als 1000!!!!!!!
    Petons nois!!

    • La cuina vermella

      Moltes gràcies María José!

      Encara són lluny el miler. A hores d’ara 592. A veure si hi arribem, aviat desvetllarem en que consisteix el sorteig!

  • Buffff jo també vull participar, però tinc un problema, odio el facebook, així que jo miraré quina maravella preparareu pel ´n°1000 i felicitaré als dos guanyadors. Mil petons guapos

    • La cuina vermella

      Vinga Elvira, anima’t. És donar-te d’alta fer-te admiradora i deixar-ho estar. A nosaltres ens agradaria molt que participessis al sorteig.

      Un petó per tu guapa!

  • Us felicite pel bloc, vermells (com diu el Francesc)!
    No acabe de creure’m part de la gastrosfera (com veieu, el meu és un bloc eclèctic, humil, barrejadet) i és per això que no m’hi done molt a conéixer. Gràcies per enriquir la xarxa (i els àpats de més d’un) amb les vostres aportacions.
    Besets

    • La cuina vermella

      Gràcies Queti!

      per ser de la gastrosfera només se ‘ha de participar. Cadascú des de la seva visió única i personal.

      Benvinguda amiga!

  • Felicitats per aquestes xifres tant bones!

    Ummmh això… el sorteig no serà per anar de creuer!

    • La cuina vermella

      Benvingut Xavier!

      mira, per avançar una pista. No és un sorteig, però serà a un viatge a un lloc amb nom de peix… “y hasta aquí puedo leer”

  • Felicitats per aquesta gran acollida a les xarxes socials. Jo no m’he registrat en cap d’elles, no m’acaben de fer el pes, però no sé dir-vos ben bé perquè…

    Quines galetones més apetitoses….em vaig a fer una infussió …. no hay dolor

    Una abraçada!

Deixa un comentari

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>