diumenge, 12 desembre 2010

Nadal en conserva per a tothom

Demà és Santa Llúcia, el dia que tradicionalment a Catalunya comencem les celebracions de Nadal. Tot i això, entre la secularització i la globalització, les festes transcendeixen territoris i es barregen amb els costums seculars.

El dia de difunts passat, al barri de Les corts de Barcelona vam tenir una topada amb uns vailets que disfressats de papus assassí de noies rosses amb poca roba, se’ns van acostar amb una bossa i ens van dir: “Truco o trato?”, tot traslladant al cap i casal un costum forà que ens va deixar un tant astorats. Potser el que tocava era dipositar a la bossa una paperina de castanyes torrades i així contribuir a la transculturalització. El dia menys pensat menjarem gall d’indi amb salsa d’aranyons el dia d’acció de gràcies!

A la república vermella el Nadal és un pretext per demostrar que estimem als que ens envolten. En lloc de fer més barroques les festes, les simplifiquem. Hi ha algun remei millor per acompanyar el tercer Nadal de crisi econòmica que els efectes benèfics per l’ànima que un pastís de xocolata en conserva?

1f623fda627300a92f9d04cd7d600521

Pastís en conserva

Ingredients,

1 recepta de bescuit o pastís, la que més us agradi
Pots de vidre nets amb les seves respectives tapes
Culleres i etiquetes per decorar

Preparació,

Nosaltres hem triat la recepta del pastís de xocolata Alain Ducasse, és una fórmula molt bona, aquí trobareu la recepta. Un cop la massa estigui feta, us recomanem que la poseu en gerres, ja que així controlareu més bé la quantitat de massa alhora d’omplir els pots.

Abans d’omplir els pots, aquests hauran d’estar esterilitzats, per fer-ho podeu rentar-los al renta vaixelles, i just acabi el programa de la màquina, com que els pots seran calents, els podreu greixar bé amb mantega. En cas de no tenir renta vaixelles, poder escaldar els pots  dins d’una olla grossa. Un cop estiguin emmantegats, ja podem abocar la massa dins, omplir una mica més de dos terços (us aconsellem que feu primer una prova i enforneu, així veureu com creix la massa).

Un cop els pastissos estiguin cuits, cal anar traient del forn un a un, tapar-los de seguida i deixar-los de cap per avall per a que facin el buit. Deixar-los refredar durant unes hores de cap per avall, i ja els podreu decorar i guardar-los fins alhora de regalar.

A tenir en compte,

Els pots han de ser rectes, de boca ample, nosaltres els hem trobat a les botigues de xinesos, són de 350 cc i ens han costat a 0’60 cèntims cada pot.

Abans d’omplir amb la massa, els pots i les seves tapes han d’estar esterilitzats. Evitar tacar la boca del pot amb la massa, si no, no farà  bé el buit.

Nosaltres hem fet 24 pots, per tant, hem hagut de fer 4 masses de pastís per poder omplir-los tots.

Un cop cuit el pastís, si la massa sobresurt una mica del pot, alhora de tapar-lo feu una mica de pressió i tapeu, si sobresurt molt, caldrà tallar-ho amb un ganivet. És preferible fer primer una prova, i així calcular quina quantitat de massa heu de posar.

Aquestes conserves poden guardar-se ben bé mig any, si el feu de fruita fresca, només el podrem guardar un parell de mesos.

Si voleu baixar-vos etiquetes per decorar els vostres pots podeu anar aquí teniu una, duestres mostres, totes de la Martha Stewart!

pastissos en conserva

Us enllacem, amb els regals de nadal que vam fer els anys anteriors: les galetes cruixents de cereals i els bombons.

225 comments to Nadal en conserva per a tothom

  • bet

    Ja he trobat els pots! i són els mateixos jeje, he agafat els de la tapa vermella que m’agraden molt! i… serà el regal de l’amic invisible d’aquest any! :) com que faré servir la mateixa recepta que vosaltres… tinc un parell de preguntes… fins on s’omplen els pots més o menys? a la recepta del pastís parleu de cacau sense sucre i desengreixat, no ho havia sentit mai :) serveix la xocolata negra de postres? petons i molteeeeees gràcies!

    • La cuina vermella

      Hola de nou, bonica!
      A veure, si són els mateixos pots, nosaltres els vam omplir a 4’5 centímetres contant des del terra. Vam omplir cada pot amb un regle!!! llavors, pel que fa al tema de la xocolata, és cacau en pols, el trobaràs a grans superfícies de la marca valor, és cacau pur (no val el cacau per fer xocolata desfeta) ni la xocolata de postres!!! Vinga, ja ens ensenyaràs la foto de la teva creació!!!

  • Nens! quin lluïment! si és que no us esteu de res: bones receptes, fotos d’infart, manualitats i unes idees genials!!!!! Sou els meus ídols!
    Molt bones festes!
    Besets

  • bet

    D’acord! ara ja sé on trobar-lo, oitan, quan els tingui i els hagi regalat (així de pas us explico com ha anat com a regal) us dic alguna cosa!:^) gràcies de nou! petons!

  • Carme

    He llegit molts cops les vostres receptes, i fins ara no he deixat cap missatge.

    gràcies per la vostra labor de tantes bones idees, probaré el pastís en conserva,per regalar per Nadal.

    Bones Festes i endevant amb tota aquesta energia que desplegueu.
    Carme.

  • pepacooks

    Hola chicos, venia a desearos Feliz Navidad y felices fiestas, espero que lo paseis muy bien, un saludo y un abrazo de una amiga.

  • ¡qué maravilla de idea, de fotos, de tarritos, de receta…! ¡¡de todo!!
    besos y feliz Navidad

  • Una idea molt original per fer un regal molt gustos
    Petons

  • Aix, se m’havia pasat el post!
    Sempre m’acabeu sorprenent, ho trobo senzillament espectacular!
    Està molt bé les recomanacions per guardar-ho però, els que tinguin la sort de rebre-ho, no crec que puguin aguantar molt, qui es pot resistir?
    Gràcies per compartir-ho.
    Molts petonets.

  • Gemma

    Ui, em sembla que avui no em mouré de la vostre cuina.
    Sou genials, i amb aquesta ja he tocat sostre o això no té aturador?
    Una forta abraçada

  • angelina

    Hola!!! no tens pas alguna altre recepta xula i resultaona sense cacao? amb xocolata o alguna cosa per l’estil…? o sense?

  • angelina

    Hola!!! no tens pas alguna altre recepta xula i resultaona sense cacao? amb xocolata o alguna cosa per l’estil…? o sense? per cert no peten els pota al forn???

  • Genial!!!!!!!!!!
    Felicitats pel “cariño” amb el que feu aquest blog, les receptes, les fotos i el nyam-nyam.
    Aquests són els millors regals,les petites coses. Ein Gute Neues Jahr’011!

  • Qué regalo más original!!! Y bueno a la vez… me lo apunto!!!!
    Besos!!!

  • Ostres!! molt original aquest pastís, nois!! i les fotos com sempre espectaculars!! el posaré a pendents!!
    Bon Nadal!!
    Petonets!

  • Roser Bo

    Ja hem fet el pastís dins dels pots i els tenim a punt per regalar-los per Reis a les àvies i gent així que no saps mai què regalar. Han quedat brutals!
    És curiós però sou els tercers que conec que han guanyat un dels premis de blogs en català d’aquest any. Felicitats!

  • Cuantas cosas me pierdo!
    No había visto esta entrada, una manera super linda de regalar.
    Espero que veas mi comentario, pues me gustaría saber si el bizcocho sale del tarro o se come con la cucharita como un postre?.
    Muchas gracias por compartir tanto, me encanta lo innovadores que son.
    Besos

  • Bueno, la de temps que tinc questa bona idea vostra pendent de fer i ara que em decideixo a posar-la en práctica, em planteja lameva mare que potser els pots de tarro normals i corrents petaran si els poso al forn….. JARL!!!

    Han de ser uns pots especials? on es poden comprar a Barcelona?

    Be, i dit això, sou bons……molt bons!!!

    • madera y zinc, l’ideal seria fer servir pots pyrex; de totes maneres, un pot de vidre trempat (els pots de vidre normals que pots tenir per casa) només es trencarà si pateix un canvi de temperatura molt sobtat, si passés de la nevera o congelador directe al forn molt calent :-)

      • La cuina vermella

        Hola als dos!

        Ahir, per correu li vaig comentar a madera y zinc, que els pots de vidre (normals i corrents) que vam comprar als basars no van patir cap mena de trencadissa, tot i que són de vidre, són d’un vidre gruixut que no peten a 180 graus en el forn.
        Si són de pyrex encara millor, però jo no he sabut trobar pots de pyrex amb tapa!

        mil petons als dos!

        :)

  • montse puig

    Feia temps que buscava algú que hagués fet aquesta recepta i us he trobat a vosaltres. Ho sento molt però no us coneixia, cosa que a partir d’ara ja no passarà. M’ha agradat molt tota la feina que feu i la manera tant generosa que teniu de compartir.
    Només tinc una pregunta en relació a aquesta recepta. He vist fotos de pastissos en conserva que porten “crema”. No he aconseguit que les persones que en feien m’ho comentessin (potser pq les vènen). Vosaltres ho heu provat? Per crema vull dir tant ganatxé de xocolata com crema de formatge, etc… bé aquestes que fem servir pr decorar els cupcakes.
    Moltes gràcies per avançat i enhorabona per la web. Una abraçada.

  • [...] por diplodoc A estas alturas ya casi todos conoceréis el hit culinario de estas Navidades: el pastel en conserva de La cuina [...]

Deixa un comentari

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>