La cuina vermella

Cuina amb gust

Recepta d'arròs basmati amb pollastre al curri (4 persones)

Deixar de costat les elaboracions gastronòmiques que solem fer a casa normalment i provar a fer alguna cosa nou pot convertir-se en tota una aventura culinària.

En les últimes setmanes ens hem atrevit amb el sushi i també amb diverses receptes de risotto.

Recepta d'arròs basmati amb pollastre al curri (4 persones)

Sorprendre al paladar dels nostres és quelcom ideal per poder gaudir més del menjar i per això volem compartir amb tu una recepta bàsica a l'Índia però deliciosa, l'arròs basmati amb pollastre al curri.

Es tracta d'una recepta molt fàcil de fer, amb ingredients bàsics i que no porta massa temps preparar. Es convertirà en tot un festival de sabors que sorprendrà a qualsevol comensal. Per a la preparació de l'arròs necessitarem els següents ingredients:

Per preparar el pollastre al curri necessitarem aquests ingredients:

Preparació de l'arròs basmati amb pollastre al curri

Començarem escalfant la mantega aclarida en una cassola a foc mitjà-alt i mentre adquireix temperatura rentarem les hortalisses i picarem en trossos petits. Quan hagi adquirit temperatura incorporarem aquests ingredients a la cassola i els saltejarem fins que comencin a prendre color.

El següent pas és incorporar el pit de pollastre que prèviament hàgim tallat en trossos, ho assaonarem i sofregirem fins que vagi canviant de color.

En aquest moment afegirem el curri i el coriandre, procurant remoure bé amb una cullera de fusta perquè es barregin ben els sabors de les espècies. Incorporarem la llet de coco i el brou de pollastre, remourem bé i deixarem que tot calent fins que trenqui a bullir. En aquest moment baixarem el foc al mínim i deixarem cuinar durant uns 30 minuts aproximadament.

Durant aquest temps podem anar fent l'arròs. Per a això posarem a bullir bastant aigua amb la sal i el pebre mòlt. Quan trenqui a bullir incorporarem l'arròs i ho deixarem que es cuini durant uns 10 minuts a foc lent.

Quan estigui llest, hem de provar-ho abans, ho escorrerem amb l'ajuda d'un colador i ho saltejarem en una paella molt calenta a la qual li haurem incorporat una cullerada de mantega aclarida i uns quants brins de safrà.

L'últim pas és emplatar l'arròs i hem de fer una petita muntanya i aquesta la cobrirem amb el deliciós pollastre i el seu brou ja reduït i ja estarà llest per menjar. Es pot decorar amb trossos de ceba baby i cibulet per damunt o fins i tot pinyons, en la imaginació no hi ha límits.