Pastis pastanaga

Pastis pastanaga

Quan arriba el fred i els termòmetres es desplomen, arriba un temps on ve més de gust que mai ficar-se a la cuina, encendre el forn i gaudir cuinant. Per això avui us proposem la recepta d'un riquíssim postres que triomfa a tot el món. Pastís de pastanaga amb cobertura de formatge.

Quan parlem de pastís de pastanaga i formatge, a tots ens ve al cap el típic pa de pessic fosc fet amb pastanaga ratllada, farina, sucre a dojo, un lleuger toc de canyella i formatge crema recobrint obscenament.

Encara es desconeix amb exactitud la seva procedència, molts historiadors situen l'origen de la carrot cake (pastís de pastanaga) en els púdings anglosaxons d'època medieval. Davant l'escassetat de sucre i, per tant, l'alt preu d'aquest, s'utilitzava la pastanaga com endolcidor de molts plats i això la va convertir en unes postres bastant popular.

Avui en dia és habitual el seu consum en països del nord d'Europa i cada vegada està més present en cafeteries i pastisseries del nostre país.

Hi ha moltíssimes versions d'aquest pastís i totes són bones. S'hi barregen de manera espectacular els sabors de la canyella i el gingebre, l'aroma de la vainilla i la dolçor de la pastanaga i fan que es converteixi en un exquisit postre i molt fàcil d'elaborar.

Recepta de Pastís de pastanaga amb cobertura de formatge

Llista d'ingredients per a 8-10 persones

Elaboració del pa de pessic de pastanaga 4 ous, 275 gr de sucre morè, 250 gr de farina amb llevat. 300 gr de pastanagues, 240 gr de mantega, 1 culleradeta de canyella. 1 culleradeta de gingebre en pols, 1 mica de clau. 1 mica de nou moscada, 1 culleradeta de bicarbonat, ratlladura d'una taronja i una mica de sal.

Rentem les pastanagues, les pelem i les ratllem. També podem fer-ho amb un accessori picador, encara que el pa de pessic estarà més sucós si les ratllem.

Barregem els ous amb el sucre i batem amb la vareta fins a triplicar el volum. A continuació hi afegim la mantega fosa i seguim batent.

En un recipient barregem els ingredients secs: la farina amb llevat, el bicarbonat, les espècies i la sal.

Incorporem els ingredients secs a la barreja anterior i treballem bé fins a obtenir una massa homogènia.

Afegim la pastanaga i la ratlladura, remenem perquè s'integrin i introduïm la barreja en el motlle.

Posem al forn a 170 º C amb calor amunt i avall, aproximadament durant uns 60-70 minuts. Si veiem que es daura molt ràpidament la part superior, la tapem amb paper d'alumini.

Traiem del forn, desmotllem i deixem refredar.

Per a elaborar la cobertura de formatge hem de fer servir aquests ingredients: 425 ml de nata, 225 ml de llet sencera, 140 g de sucre, 100 gr de formatge crema (tipus Philadelphia), 4 fulles de gelatina.

Els passos a seguir son els següents:

Hidratem les fulles de gelatina en aigua freda.

Posem a escalfar la nata amb la llet, el formatge crema i el sucre.

Quan arrenqui el bull, retirem del foc i triturem amb batedora durant un parell de minuts.

Afegim les fulles de gelatina hidratades i escorregudes. Remenem perquè es dilueixin i passem per un colador per retirar les possibles impureses i grumolls.

Aboquem en un recipient i deixem refredar a la nevera durant unes hores.

Introduïm la barreja en una màniga pastissera per facilitar la decoració.

Per a la decoració final podem optar per decorar el pa de pessic de manera conjunta, cobrint la part superior amb la crema de formatge i empolvorant amb una mica de canyella i ratlladura de taronja.

Una alternativa per a la presentació és fer-ho de manera individual, tallant rodanxes gruixudes del pa de pessic de pastanagues. Per a això, amb ajuda de la màniga pastissera, vam formar petites muntanyes de crema de formatge, intentant donar volum. I per finalitzar vam decorar amb ratlladura de taronja i canyella en pols.

Lo último