Com es fa el filet perfecte

Com es fa el filet perfecte

La carn és un producte que quan se li agafa el punt, es van descobrint a poc a poc els seus secrets, però no tothom té aquest toc, ni pot preparar un filet de la forma correcta. Per això anem a donar-te uns quants consells perquè la propera vegada que vulguis fer un filet et surti deliciós, però això sí, ha de ser de bona qualitat.

Quan la carn no és de primer nivell, és millor fer altres plats. Per exemple unes algondigas. Són molt riques, i les mandonguilles en salsa agraden a tothom. Tens moltes receptes en aquesta pàgina: http://albondigasensalsa.es

Així es prepara el filet perfecte

La condimentació de la carn és essencial i un dels millors condiments són la sal i el pebre, els quals combinen correctament amb la carn. Per això és tan important salpebrar els filets abans de cuinar-los, millor una estona abans i després els pressionarem una mica perquè absorbeixin millor el sabor.

Però no solament se li pot posarsal i pebre negre, hi ha pebre vermell de Jamaica, gingebre, all, coriandre... davant de nosaltres s'obre un enorme ventall de propostes que ens ajudarà a realçar molt més el gust de la carn, perquè d'això és del que es tracta, no d'emmascarar el seu sabor.

Encara que la carn es pot fer de mil formes diferents, els autèntics experts en cuina recomanen que la carn es faci fregida i que l'oli amb el qual es fregeixi sigui o de girasol o d'oliva suau. És important recordar que no s’ha de posar la carn a la paella fins que l'oli no estigui molt calent.

Quant temps ha d'estar el filet fent-se?

Ja sabem que si ens passem cuinant el filet pot quedar-nos com un cartró i si ens quedem molt curts quedarà mig cru. Depenent dels gustos de cada persona es pot preparar d'una manera o d'una altra. Ja se sap, sobre gustos, no hi ha gens escrit.

Per exemple, si tenim un filet d'uns 3 centímetres de grossor aproximadament, haurem de tenir-ho entre dos i dos minuts i mitjà per cada costat perquè quedi poc fet, entre tres i tres minuts i mitjà per posar-ho al punt i entre quatre i quatre minuts i mitjà per fer-ho passat.

Si el filet té uns 2 centímetres amb un minut o minut i mig per cada costat quedarà poc fet, per fer-ho al punt valdrà amb dos minuts per cada costat i si ho volem ben fet uns dos minuts i mig aproximadament per cada costat.

Un dels consells dels experts en carns és que hagi reposat a temperatura ambient almenys uns cinc minuts després d'haver-ho tret de la paella. La raó és que les fibres de la carn reabsorberan els sucs i proporcionaran una textura més sucosa al filet. T'animes a preparar-te un bon filet?

Lo último