Recepta de mandonguilles casolanes

Recepta de mandonguilles casolanes

Si preguntem a qualsevol persona sobre quina classe de menjar prefereix, segur que un alt percentatge respondrà que prefereix el menjar casolà i això és el que anem a ensenyar-vos a fer en aquest article, una recepta de les de tota la vida, unes delicioses mandonguilles casolanes.

Aquesta recepta anem a dividir-la en dues tres fases, una per a les mandonguilles, una altra per a la salsa i una final per unir-ho tot. Per a l'elaboració de les mandonguilles necessitarem aquests ingredients:

  • 600 grams de carn picada (millor si és mixta de vedella i porc, queden més sucoses)
  • 75 grams de molla de pa remullada en llet (també serveix pa de motlle, sense escorça) Dos ous.
  • 3 dents d'all.
  • Farina per arrebossar.
  • Una mica de canyella.
  • Oli d'oliva verge extra.
  • Sal i pebre negre recentment molt.
  • Julivert fresc.

I per fer la salsa es necessita:

  • 250 grams de tomàquet triturat.
  • 1 ceba gran.
  • 1 pastanaga.
  • 1 porro.
  • 2 dents d'all.
  • Una pastilla de brou de carn concentrat.
  • Una fulla de llorer.
  • Un got de vi blanc.

Manera d'elaboració

Començarem preparant les mandonguilles. Per a això posarem la molla de pa xopada en llet en un bol i incorporarem la carn al costat dels ous batuts, una miqueta de canyella i el pebre. Barregem tot ben i incorporarem el julivert ben picat i tirarem la sal. Barrejarem bé i anirem fent les mandonguilles de la grandària que vulguem, reservant-les para més endavant.

En un plat posarem farina tamisada i en una paella posarem oli com per fregir les mandonguilles. Mentre es va escalfant, anirem arrebossant en farina totes les mandonguilles. Les passarem per la paella fregint-les bé perquè quedin daurades per tots costats i reservarem en un plat amb un paper de cuina perquè retingui l'excés d'oli.

Ara prepararem la salsa. Pelarem la ceba i els alls, rentarem el porro i ho picarem a una grandària mitjana per després passar-ho per la batedora.

Si la paella on hem fregit les mandonguilles té molt oli, retirarem una mica i en aquest oli restant incorporarem la picada de ceba, all i porro i deixarem que es vagin ofegant. Rentarem la pastanaga, la picarem i reservarem.

Després de 5 minuts ofegant tirarem la fulla de llorer, la pastanaga i el tomàquet triturat, ho deixarem uns 15 minuts a foc mitjà.

Després d'això incorporarem el vi blanc i deixarem que s'evapori l'alcohol. Després tirarem la pastilla de brou, ho remourem tot i ho deixarem durant 20 minuts.

Passarem aquesta salsa per la batedora i la abocarem després en la mateixa paella si és gran o en una olla. Incorporarem les mandonguilles i deixarem que es facin durant uns 10 minuts i ja estaran llestes per menjar.

Vía: http://albondigasensalsa.es

Lo último