4 tendències gastronòmiques per al 2019

4 tendències gastronòmiques per al 2019

Acabem d'iniciar l'any i amb aquest 2017 arriben moltes tendències gastronòmiques. Algunes d'elles relacionades amb nous plats i unes altres amb aspectes relacionats, com per exemple nous usos dels ingredients, formes d'elaboració, vaixelles, etc.

Tendències gastronòmiques per al 2019

Per això, en aquest article volem compartir amb tu quatre tendències que es convertiran en quelcom molt comú a al llarg del present any, com per exemple el trashcooking.

No cal portar-se a enganys amb aquest nom, atès que no es tracta de res d'escombraries (trash, en anglès) sinó que es tracta d'aprofitar-ho tot en la cuina i amb el que crear nous plats. Amb la tendència trashcooking es busca que no es tiri res a la cuina i reduir al màxim els desaprofitaments, quelcom que ajudarà a la nostra butxaca.

Per descomptat per a aquest estiu esperem amb ganes les barbacoes. Segur que el bon temps ens acompanya i gaudim dels amics i família al costat de la nostra barbacoa. Per a això res millor que anar preparant-se.

Tots solem menjar en plats, però hi ha una vaixella que està adquirint una gran importància. El bol es convertirà en una de les grans tendències del moment a l'hora de menjar.

En molts restaurants on estàvem acostumats al fet que ens servissin el menjar en boniques làmines de pissarra de color negre ara canviaran a poc a poc per deixar al protagonisme al bol.

Són molt més còmodes per menjar, atès que res s'escapa del recipient i ens permet barrejar els ingredients d'una manera molt més senzilla. Són ideals per a sopes, amanides, plats de cullera i moltes altres elaboracions.

Les carns madures seran una altra de les tendències que veurem al llarg d'aquest any, encara que cal dir que no és un sabor que agradi a tothom, atès que és bastant fort, però encara així té una gran quantitat d’adeptes.

Aquesta classe de carns té un gran èxit en tota Europa i el seu característic sabor s'aconsegueix deixant les peces de carn penjades durant mesos d'uns ganxos en espais específics perquè vagin adquirint el seu sabor, que no sempre és el mateix.

Una tendència molt eixelebrada ens arriba des d'Austràlia, els freakshake i com el seu nom indica són batuts una mica “frikis”. El seu origen va ser en les nostres antípodes i es coneixien com Patissez i són batuts en els quals tenen cabuda els ingredients més originals que podem imaginar per a un batut tradicional com per exemple dònuts, galetes, pastís, bescuits, xarops de mil i un sabors diferents, etc., pràcticament val qualsevol cosa per fer-se un batut tan especial.

Són una tendència que ha arrasat al seu país d'origen, després a Estats Units i aquest any arriben a Europa, un lloc on segurament també tindran molt èxit, sobretot perquè és un producte creat especialment pels millenials, als qui sempre els agrada provar coses noves i molt més si són tan eixelebrades com aquesta.

Lo último